Voorbeschouwing Duitsland – Mexico (17-06-2018)

Duitsland – Mexico

Er is de laatste jaren iets geks aan de hand. Steeds meer Nederlanders hebben sympathie voor Duitsland en het Duitse voetbal. Op zich logisch, want waar Duitsland vroeger bekend stond om saai voetbal, verdedigen en onverzettelijkheid is het de speelwijze tegenwoordig avontuurlijk, aanvallend en “Nederlands”.

Bovendien blijken veel Duitsers heus wel aardig te zijn. Neem nou spelers als Neuer en Reus. Alleraardigste jongens met een fabelachtige manier van voetballen. Zet daar goede spelers als Matheus en Kahn uit het verleden tegenover en je ziet een wereld van verschil. Duitsland kan wel eens goed gaan presteren in Rusland. De man die voor de doelpunten moet zorgen in Thomas Muller. Alle Duitse ogen zijn op hem gericht.

Mexico is zo’n land dat er ongemerkt bijna altijd bij is, maar nooit tot ongekende hoogte komt. Ook dit WK zal Mexico geen hoogvlieger worden, ondanks de aanwezigheid van goede voetballers als Guardado en Lozano. Deze PSV-gerelateerde voetballers zijn samen al geen garantie voor succes. Guardado is wat aan de oude kant en Lozano heeft nog iets te weinig ervaring om een stempel te kunnen drukken op zo’n groot toernooi. De rest van de ploeg is leuk, maar niet geweldig. Toch zullen de Mexicanen er het beste van maken. Als dat niet met goed voetbal kan, dan met temperamentvol hard werken.

Natuurlijk is Duitsland de favoriet voor deze wedstrijd. Onze oosterburen hebben ook een veel betere ploeg.

Daarom gaan ze winnen: 2-0.
0
Shares