Voorbeschouwing Duitsland – Zweden (23-06-2018)

Duitsland – Zweden

In groep F van het WK 2018 treden op 23 juni Duitsland en Zweden aan. Duitsland is de huidige wereldkampioen en misschien wel één van de favorieten voor de eindzege op het WK in Rusland. Onze oosteburen beschikken over een uitstekende selectie met topvoetballers als Hummels, Kroos, Khedira, Özil en Müller. En dan natuurlijk Manuel Neuer die wordt gezien als de beste keeper ter wereld. De Duitsers zullen zonder twijfel hoge ogen gooien op het WK 2018. Tegenwoordig speelt Duitsland vaak ook nog aanvallend en attractief voetbal. Hierdoor is de gunfactor wereldwijd gestegen. De vraag is of bondscoach Joachim Löw het kunststukje van vier jaar geleden kan herhalen.

Bij de Zweden ging het de afgelopen jaren altijd over Zlatan Ibrahimovic. De absolute superster van het Zweedse voetbal was natuurlijk allesbepalend voor de Scandinaviërs. Maar tijden veranderen. Zlatan speelt in Amerika en de Zweedse fans zullen zich moeten scharen achter een team zonder wereldsterren, al blijven spitsen als Berg en Toivonen lastig te bespelen.

De Duitse verdediging zal het niet dun door de broek lopen als Berg en Toivonen aan de bal komen. Daarvoor is er te veel kwaliteit aanwezig bij de Duitsers.

Wij denken dan ook dat Duitsland wint van Zweden: 1-0.
0
Shares