Voorbeschouwing Frankrijk – Argentinië (30-06-2018)

Frankrijk – Argentinië

Frankrijk stelde met een oersaaie wedstrijd tegen Denemarken de tweede ronde van het WK 2018 definitief veilig. Het Franse elftal had in groep C weinig problemen om de beste te zijn. Dat is niet zo gek met de kwaliteiten die Frankrijk in huis heeft. Toch verwacht de voetballiefhebber met zulke namen op het WK in Rusland meer sprankelend voetbal dan het tot nog toe heeft gezien van Frankrijk. Maar goed: als het niet mooi is, kan het wel effectief zijn. Blijkbaar is Frankrijk vooral bezig met presteren. En waarom ook niet?

Argentinië leek dé tegenvaller van het WK in Rusland te worden. De ploeg is om Messi heen gebouwd, maar juist die Messi maakt tot nog toe totaal geen indruk in dit toernooi. Toch wisten de Argentijnen op het laatste moment de plaatsing voor de achtste finales veilig te stellen. Nationale knuffelmafkees Maradona kon zijn geluk niet op. Maar het is allerminst zeker dat Argentinië verder komt.

Als de Fransen er in slagen Messi af te stoppen (en dat lijkt niet zo moeilijk in zijn huidige vorm) hebben zij de betere papieren om de wedstrijd te winnen. Het collectief van de blauwhemden is simpelweg beter dan dat van de Argentijnen.

Wij voorspellen het einde van het WK in Rusland voor Argentinië: 2-0.
0
Shares