Voorbeschouwing Frankrijk – België (10-07-2018)

Frankrijk – België

Hoewel het op papier nog een hele opgave leek om te winnen van Uruguay, had Frankrijk er in de kwartfinale van het WK 2018 weinig moeite mee. Doelpunten van Varane en Griezmann brachten aan de hoop op iets moois voor de Uruguayanen een einde. Daarmee plaatste Frankrijk zich voor de halve finale die dinsdagavond tegen België gespeeld wordt. Bovendien lijkt Frankrijk de grote topfavoriet voor de eindzege.

Maar dan moet dus eerst België verslagen worden. Kevin Debruyne bracht zijn land in extase door de 0-2 te maken tegen het zo gevreesde Brazilië. Dat Augusto er een kwartier voor tijd nog 1-2 van maakte zorgde voor veel spanning, maar des te groter was de prachtige ontlading bij onze zuiderburen. Als er ooit een kans was om een titel te grijpen, dan is het voor België wel nu op het WK in Rusland.

Frankrijk is dus de favoriet, maar wie Brazilië verslaat krijgt heel veel zelfvertrouwen. Dat is een extraatje dat de Belgen dus meenemen. Deze halve finale kent twee ploegen met heel veel kwaliteit. Dat kan dus heel leuk worden. Maar wie er wint is maar de vraag. Na negentig minuten zou het zomaar 1-1 kunnen staan.

En daarna? Wij denken dat België nog een keer kan stunten: 1-2.
0
Shares