Voorbeschouwing Frankrijk – Kroatië (15-07-2018)

Frankrijk – Kroatië

Frankrijk wist zich als eerste te plaatsen voor de finale van het WK 2018. Daarvoor moest wel buurland België aan de kant gezet worden. Dat bleek nog best een opgave. Sterker nog: België was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Samuel Umtiti was uiteindelijk degene die de enige goal maakte en zo zijn land de finale van het WK in Rusland schonk.

Een prima prestatie van de Fransen die over een uitstekend elftal beschikken. Smaakmaker is Mbappé, al moet hij oppassen dat hij niet de vervelende trekjes van andere grote sterren over gaat nemen. Zal hij Frankrijk wereldkampioen maken?

Dan moet er wel worden afgerekend met Kroatië. En wie had dat gedacht? De Kroatiërs versloegen in de halve finale van het WK in Rusland het Engelse elftal. In de eerste helft leek het daar niet op. Na een snelle goal van Trippier liet Engeland het Kroatische elftal alle hoeken van het veld zien. Maar het verzuimde de kansen af te maken. Perisic scoorde wel en daardoor werd het 1-1 en tijd voor verlenging. In die verlenging was Engeland al helemaal de weg kwijt. Uiteindelijk was het Mandzukic die de beslissende goal mocht maken en de held van Kroatië werd.

Als al bijna niemand Kroatië als finalist had genoemd, mag het duidelijk zijn dat tegenstander Frankrijk de grote favoriet voor de WK-finale van zondagmiddag is. In Moskou zullen misschien niet de twee beste ploegen van de wereld tegen elkaar strijden, maar wel twee ploegen die weten te pieken als het moet.

Kan Kroatië nog een keer stunten? Dat is de vraag. Wij denken van niet en vullen dan ook een Franse overwinning in: 2-0.
0
Shares