Voorbeschouwing IJsland – Kroatië (26-06-2018)

IJsland – Kroatië

IJsland heeft na het EK van 2016 in Frankrijk een hele hoge gunfactor. De ploeg probeert, waar mogelijk, leuk aanvallend te spelen en heeft een prima groep supporters achter zich staan. Op het WK 2018 in Rusland wisten de IJslanders al in de eerste wedstrijd te stunten door gelijk te spelen tegen het grote Argentinië van superster Lionel Messi.

Diezelfde Messi had de wedstrijd overigens kunnen beslissen maar deed dat niet. IJsland heeft de overwinning nodig tegen Kroatië om op het WK in Rusland succesvol te kunnen zijn.

Kroatië begon het WK 2018 goed met een overwinning op Nigeria. Nu heeft Kroatië door de jaren heen vaker leuke teams gehad en was het wisselend succesvol. In deze ploeg is in elk geval de veldbezetting goed en lijkt het ook met de teamgeest in orde. Toch is het moeilijk een dergelijke ploeg te beoordelen op potjes tegen een ploeg als Nigeria. Daarom was met name de tweede helft van de wedstrijd tegen Argentinië interessant. Toen haalde Kroatië een heel hoog niveau.

Er werd een flinke tik uitgedeeld: 0-3. Voor Kroatië dus. Hiermee werd Kroatië nu al volkomen onverwacht de winnaar van groep D op het WK in Rusland.

Een voorspelling voor deze wedstrijd is lastig. Je zou zeggen dat Kroatië met gemak kan winnen. Wij zijn voorzichtiger en vullen netjes een gelijkspel in: 1-1.
0
Shares