Voorbeschouwing Japan - Polen (28-06-2018)

Japan - Polen

Japan wist de eerste wedstrijd in groep H van het WK in Rusland met 2-1 te winnen van Colombia. Mede dankzij een vroege penalty die Sjinji Kagawa raak schoot kwamen de Japanners snel op voorsprong. Deze voorsprong werd slim verdedigd tot de Colombianen vlak voor rust op gelijke hoogte kwamen. Gelukkig voor de Aziaten scoorde Yuya Osako de winnende treffer.

Ook in de tweede groepswedstrijd tegen Senegal toonde de Japanners over kwaliteit te beschikken. Men kwam tweemaal knap terug van een achterstand en de ploeg maakt een frisse indruk.

Polen verloor de eerste wedstrijd van het WK 2018 van Senegal. Daar was geen rekening mee gehouden. Het doelpunt kwam dan ook op uiterst ongebruikelijke wijze tot stand. Polen maakte desondanks geen grootse indruk. Het speelde in traag tempo en met weinig creativiteit. Ook in de tweede wedstrijd tegen Colombia maakte de ploeg geen indruk en ging men kansloos ten onder. Bondscoach Adam Nawalka zal zijn ploeg tegen Japan andere instructies moeten geven en hopen dat deze worden uitgevoerd.

Omdat Japan in deze groep een betere indruk maakte dan Polen denken wij aan een Aziatische overwinning: 2-0.
0
Shares