Voorbeschouwing Kroatië – Engeland (11-07-2018)

Kroatië – Engeland

Engeland boekte in de kwartfinale van het WK in Rusland een eenvoudige zege op Zweden. Doelpunten van Maguire en Alli werden keurig verdeeld over de eerste en tweede helft waardoor de halve finale werd bereikt. Het Engelse elftal heeft alles wat een modern team in huis moet hebben om tot grootse prestaties te komen. En dan te bedenken dat de selectie nog heel jong is. Het kan nog wel eens een mooie tijd voor het Engelse voetbal worden. Maar voor nu is er één missie: de cup moet naar “huis”.

Kroatië mag worden gezien als de verassing van het WK 2018. In de kwartfinale versloeg de ploeg, met Modric als grote man, thuisland Rusland. In de verlenging werd het nog spannend. Even leek het Vida te zijn die de grote held was, maar toen sloeg namens de Russen Fernandes toe. Strafschoppen moesten vervolgens (wederom) voor een beslissing zorgen. En ook dit keer bleken de Kroaten specialisten. Kroatië is dus de outsider voor een WK-titel.

Maar kan Kroatië ook het sterke Engeland verslaan? Je zou zeggen dat Engeland een beter elftal heeft en dus die halve finale kan winnen, maar Kroatië verrast keer op keer.

Toch denken wij dat Engeland één van de finalisten van het WK 2018 wordt: 1-2.
0
Shares