Voorbeschouwing Marokko – Iran (15-06-2018)

Marokko – Iran

Veel volgers van de eredivisie zullen met enig enthousiasme uitkijken naar de eerste wedstrijd van het Marokkaanse elftal dat flink wat spelers uit met een Nederlandse achtergrond in het team heeft. Hoewel Zakaria Labyad en Yassin Ayoub niet werden opgeroepen, zijn er toch wat spelers die de vaderlandse competitie kleur geven aanwezig op het WK in Rusland. Met name Ajax-middenvelder Ziyech zal zich na een vervelend seizoen in Amsterdam in de kijker willen spelen om een mooie transfer af te dwingen. Toch is het gek: Marokko barst al jaren van het talent, maar heeft het nog nooit echt gemaakt op een WK. Misschien moet het dan nu echt gaan gebeuren!

Iran is één van de landen die zich als eerste wist te plaatsen voor het WK voetbal. Alleen Brazilië was eerder. Natuurlijk was Rusland als organisator al zeker van deelname. Al in juni 2017 was Iran zeker van de eindronde door in Teheran van Oezbekistan te winnen. (2-0) De bekendste speler van Iran is natuurlijk Alireza Jahanbakhsh. De speler van AZ is in zijn land een absolute superster en zal aan de hoge verwachtingen van zijn landgenoten moeten voldoen. In de eredivisie scoorde hij veertien keer. Lukt het Jahanbakhsh ook om op het allerhoogste podium doel te treffen?

Voorspel deze wedstrijd even… Marokko heeft meer talent en grote namen in het elftal, dus wij gaan uit van een Noord-Afrikaanse overwinning: 2-0.
0
Shares