Voorbeschouwing Portugal – Spanje (15-06-2018)

Portugal – Spanje

Al in de eerste ronde van het WK 2018 een absolute topper in groep B. Portugal - Spanje is natuurlijk dé wedstrijd waar iedere voetballiefhebber reikhalzend naar uitkijkt. Sterren als Ronaldo, Pique, Sergio Ramos en David Silva op één veld. Om te smullen!

Portugal is de Europees kampioen van 2016. De absolute superster kennen we allemaal: Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Real Madrid voegde onlangs nog maar een Europacup toe aan zijn verzameling en zal met zijn land weer het hoogst haalbare willen bereiken. In 2016 lukte het, maar toen viel de grote man in de finale uit met een blessure. Zijn tranen gingen de wereld over. Ronaldo en Portugal willen nu ook op wereldniveau schitteren.

Bij Spanje weet je niet welke kant het op gaat. Jarenlang was Spanje het beste voetballand van de wereld. De prijzen waren niet aan te slepen. En hoewel de Spanjaarden op clubniveau nog steeds zeer succesvol zijn (met name FC Barcelona en Real Madrid) is de gouden generatie een beetje op zijn retour. Maar Spanje kent nog genoeg grote namen om hoge ogen te gooien tijdens het WK in Rusland.

Portugal draait vooral om één man. Spanje heeft meerdere topspelers. Dus wie wint deze prestigieuze wedstrijd tussen twee buurlanden? Veel zal afhangen van de vorm van de dag. Die is niet te voorspellen, en de uitslag dus eigenlijk ook niet.

Toch denken wij aan een kleine Spaanse overwinning: 0-1.
0
Shares