Voorbeschouwing Rusland – Kroatië (07-07-2018)

Rusland – Kroatië

Deze kwartfinale van het WK 2018 gaat tussen twee ploegen die de vorige ronde door wisten te komen na strafschoppen. Gastland Rusland versloeg op die manier Spanje nadat het tijdens de wedstrijd 1-1 was geworden. En dat is best knap van Rusland dat op papier een mindere ploeg heeft dan Spanje. Toch doet Rusland het helemaal niet slecht. De ploeg wordt gesteund door een almaar enthousiaster wordende menigte en heeft op sommige momenten vleugels. Of het genoeg is om een grote rol van betekenis te spelen valt nog te bezien.

Kroatië versloeg in de achtste finale van het WK in Rusland Denemarken na strafschoppen. Daarbij viel op dat Deense spelers van Ajax en Feyenoord faalden vanaf de penaltystip. Kroatië speelde tegen Denemarken de zwakste wedstrijd op het WK 2018 tot nu toe, maar beschikt over een sterke ploeg met leuke spelers die bereid zijn hard voor elkaar te werken.

Rusland en Kroatië zijn geen ploegen met veel supersterren, al heeft laatstgenoemde natuurlijk Modric in huis. Daarmee noemen we meteen de spil waar het om draait bij de Kroaten. In de kwartfinale van het WK zal veel afhangen van zijn vorm.

Kroatië heeft een betere ploeg dan Rusland en daarom denken wij dat ze winnen: 0-2.
0
Shares