Voorbeschouwing Rusland – Saoudi Arabië (14-06-2018)

Rusland – Saoudi Arabië

Gastland Rusland speelt op donderdag 14 juni als gastheer natuurlijk de openingswedstrijd het wereldkampioenschap voetbal 2018. Het is voor de Russen de zevende keer dat ze aan de start van een WK verschijnen. De beste prestatie was een vierde plek in 1966. Veel Nederlanders zullen bij de combinatie Rusland en voetbal denken aan de EK-finale van 1988 óf aan mannen als Guus Hiddink en Dick Advocaat die als coach succesvol waren in het land. De huidige bondscoach is Stanislav Tsjersesov. Hij kwam zelf in actie op de WK’s van 1994 en 2002 en heeft het elftal grondig verjongd.

In aanloop naar het WK liet Tsjersesov meerdere malen weten dat zijn team ontspannen naar het toernooi toe moet leven, maar wel aan het publiek moet laten zien waar het toe in staat is. Opvallend is dat de Russen met een jong en vernieuwd elftal op het WK verschijnen. Er wordt gespeeld met drie centrale verdedigers, een zeer creatief middenveld met de broers Mirantsjoek en de creatieve Golovin. De grote man bij de Russen is Fjodor Smolov. De ster van Krasnodar moet voor de Russische doelpunten gaan zorgen.

Tegenstander van Rusland is Saoudi-Arabië. Wat weten we daarvan? Niet veel. Tegenstander van Oranje in 1994 (2-1 winst Nederland) en regelmatig deelnemer aan eindrondes. En natuurlijk kennen we de oud-bondscoach heel goed: Bert van Marwijk was succesvol als trainer van Fortuna Sittard, Feyenoord en het Nederlands elftal. Maar Van Marwijk vertrok met onenigheid en werd vervangen door de Argentijn Juan Antonio Pizzi. De Arabieren hebben wel de topscorer van de Aziatische kwalificatie in huis. Zijn naam is Mohammad Al Sahlawi. Hij maakte zestien goals in dertien wedstrijden. De spits van Al Nassr zal er op gebrand zijn ook in Rusland het net te vinden.

Rusland speelt thuis en wij denken dat dat een groot voordeel is. Daarnaast heeft Rusland een jong elftal met leuke talentvolle voetballers. Zij willen de openingswedstrijd graag winnen.

Wij denken dat dat lukt en voorspellen: 2-0.
0
Shares