Voorbeschouwing Spanje – Marokko (25-06-2018)

Spanje – Marokko

Spanje kende de meest onrustige voorbereiding op een WK die je maar kunt bedenken. Heel kort voor de start van het WK in Rusland werd de bondscoach ontslagen. Toch wisten de Spanjaarden het WK 2018 alleraardigst te starten door gelijk te spelen tegen Portugal. In de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap werd Iran verslagen. Het ging weliswaar moeizaam, maar Iran stond met het hele team te verdedigen. Met een overwinning op Marokko kan Spanje de eerste ronde in groep B op positieve wijze afsluiten.

Marokko stelde zichzelf en de trouwe supportersschare teleur op het WK 2018. Eerst was er verlies van Iran. Hoewel Marokko de gehele wedstrijd de betere ploeg was, verloor het in de slotfase door een eigen goal. Tegen Portugal speelde Marokko wederom niet slecht, maar een vroege goal van Ronaldo gooide roet in het Marokkaanse eten. Al na twee wedstrijden zijn de Marokkanen uitgeschakeld met nul punten. Nog erger: nul doelpunten. Het verdriet zal groot zijn.

Daar zit ook precies het probleem voor Marokko. Voorin komt het Noord-Afrikaanse land kwaliteit te kort om makkelijk tot scoren te komen. De Spaanse ploeg heeft die spitsen wel. Bovendien speelt Marokko feitelijk nergens meer voor.

Daarom voorspellen wij dat Spanje deze wedstrijd wint: 2-0.
0
Shares