Voorbeschouwing Spanje – Rusland (01-07-2018)

Spanje – Rusland

Hoewel Spanje een hele onrustige voorbereiding op het WK 2018 kende, ging de ploeg toch door naar de tweede ronde. Daar treft Spanje het gastland van dit WK in Rusland. Spanje lijkt dit jaar een team te hebben dat in het toernooi kan groeien en zo nog een gevaarlijke outsider kan worden. Andres Iniesta laat zien dat hij nog steeds op heel hoog niveau kan voetballen. Het is misschien iets minder snel dan vroeger, maar zijn oog voor detail en spelinzicht is nog altijd formidabel.

De Russen hebben in de eerste ronde hun land in vervoering gebracht. Als gastland hoop je toch een feest te kunnen laten losbarsten. Dat feest zal nog groter worden als Rusland ook Spanje weet te verschalken op het WK 2018. De achtste finales zijn overigens al een goed resultaat voor de jonge ploeg die Rusland heeft.

Het moge duidelijk zijn dat Spanje de favoriet is voor de overwinning. Maar Spanje is niet meer het Spanje van voorheen. En Rusland weet zich gesteund door de eigen fans. Dat kan dus zomaar een heel gek potje voetbal worden. Wie het eerste doelpunt scoort doet goede zaken.

Wij denken dat het toch Spanje zal zijn dat aan het langste eind trekt: 2-1.
0
Shares