Voorbeschouwing Tunesië – Engeland (18-06-2018)

Tunesië – Engeland

Maandag 18 juni staat in groep G Tunesië tegen Engeland op het programma. Tunesië is geen voetballand waar de gemiddelde Nederlander veel over weet te vertellen. Er is geen groot verleden, geen superster en geen clubvoetbal met grote namen. Toch is Tunesië er in Rusland alweer voor de zesde keer bij op een WK. Topscorer in de kwalificatie was Youssef Msakni. Hij maakte drie doelpunten voor het Noord-Afrikaanse land dat veel Nederlanders toch vooral kennen uit de reisfolders.

De Engelse topscorer uit de kwalificatierondes maakte twee doelpunten meer. Hij is de grote ster van Tottenham Hotspurs: Harry Kane. Maar Engeland is natuurlijk ook het voetballand bij uitstek. Het spel werd er uitgevonden en de Engelse Premier League staat bekend als de beste landencompetitie ter wereld. Grote clubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United en Arsenal komen er vandaan en in het verleden hebben grote Engelse spelers geschitterd op WK eindrondes. Al vijftien keer deed Engeland mee aan een WK.

Maar… de prestaties zijn de laatste jaren toch niet best. Op papier staat er vaak een prachtig elftal. En met die mooie witte shirts en dat prachtige volkslied ga je toch een beetje van Engeland houden. Maar eerlijk is eerlijk: vaak valt het tegen. Aan jonge sterren als Harry Kane, Dele Alli, Raheem Sterling en Markus Rashford de taak om de ban te breken.

Engeland wil goed starten op het WK. Dan zijn de eerste drie punten maar binnen. Gezien de kwaliteit van de ploeg kan dat ook.

Wij denken aan een overwinning van 1-3.
0
Shares