Voorbeschouwing Zweden – Engeland (07-07-2018)

Zweden – Engeland

In een uiterst saaie wedstrijd versloeg Zweden dinsdagmiddag Zwitserland in de achtste finale van het WK 2018. Dan dringt toch de vraag op: wat als Nederland zich geplaatst had in de voorronde? Maar ‘als’ telt niet en Zweden staat knap in de kwartfinale waar Engeland de tegenstander is. De Zweedse bevolking hoopt op een geniale ingeving. Misschien komt die wel van Ola Toivonen.

Dat Engeland op het WK in Rusland een ronde verder kwam ten koste van Colombia is een zege voor het voetbal. De Zuid-Amerikanen waren van begin af aan alleen maar bezig het spel van de Engelsen te ontregelen en leken daar in de laatste minuut van de wedstrijd nog in te slagen ook. Uiteindelijk moesten strafschoppen beslissing brengen. Daarna kon het Engelse feestje beginnen.

Op papier is Engeland de favoriet in deze kwartfinale van het WK 2018. Maar als de Engelsen een mindere dag hebben kan iedereen van ze winnen. Ook Zweden dat zal proberen compact te spelen. In kleine ruimtes is het voor Engeland lastig. Toch heeft Engeland natuurlijk oneindig veel meer kwaliteiten.

Wij denken dan ook dat de halve finale voor hen een mogelijkheid is. We voorspellen: 0-2.
0
Shares