Voorbeschouwing Argentinië – Australië (03-12-2022)

Ondanks de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Saudi Arabië is Argentinië als groepswinnaar door naar de achtste finales. En dat zullen ze niet erg vinden.

Anders was namelijk, net als vier jaar geleden, Frankrijk de tegenstander geweest. Australië is natuurlijk een tegenstander van een veel minder kaliber. Dat Australië de laatste zestien heeft bereikt, is best verrassend. De knappe zege op Denemarken zal met gouden letters in de Australische voetbalhistorie worden geschreven.

Vooraf zou je zeggen dat Australië tegen de Argentijnen weinig te vertellen heeft. Argentinië heeft Messi. En tegen Polen waren ook de andere aanvallend ingestelde spelers op dreef. Met name de doelpuntenmakers Mac Allister en Alvarez zorgden keer op keer voor gevaar. Messi viel eigenlijk vooral op door een gemiste strafschop.

Uiteindelijk maakte het niet uit, want Argentinië won makkelijk van Polen. Argentinië en Messi liggen dus nog altijd op koers om de vedette de enige prijs die nog ontbreekt te schenken.

Australische degelijkheid

Australië moet het vooral hebben van de degelijkheid. Verwacht geen spetterende acties van de Aussies. Maar ze zijn moeilijk te verslaan. Frankrijk won in de groepsfase weliswaar met 4-1, maar lange tijd ging het niet zo soepel tegen de stugge Australiërs.

De verwachting is dat ze tegen Argentinië zullen verdedigen en loeren op de counter. Deze tactiek had ook Polen voor ogen, maar dit liep minder goed af.

Argentinië zal het goede gevoel vast willen houden. Na de nederlaag in het openingsduel dreigde een roemloze aftocht. Vervolgens tegen Mexico zagen we al wat herstel en tegen Polen speelde Argentinië gewoon goed.

Of het de vorm van de aanstaande wereldkampioen is, zal de komende weken blijken. Maar kansloos voor de wereldtitel zijn Messi & co zeker niet.

Tegen Australië is Argentinië dan ook de huizenhoge favoriet. Alleen koop je daar vooraf niks voor.

Wat zeggen de bookmakers over Argentinië – Australië?

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account