Voorbeschouwing Argentinië – Kroatië (13-12-2022)

De eerste halve finale op het WK 2022 gaat tussen Argentinië en Kroatië. Naar deze wedstrijd zullen weinig Nederlanders uitkijken. We hoeven niet uit te leggen waarom dat zo is.

Er dreigt nog een andere reden te zijn om niet uit te kijken naar het duel. En dat heeft met Kroatië te maken. Het is ontzettend knap dat de Kroaten de laatste vier hebben bereikt. Ze hebben België en Brazilië uitgeschakeld. Maar echt sprankelend is het voetbal niet.

Niet dat je daar als Nederlander veel over mag zeggen, maar de Kroaten beperken zich vooral tot verdedigen. Tegen Brazilië was dat niet eens onlogisch. En gezien de kracht van Argentinië (lees: Messi) zal de tactiek in de halve finale niet anders zijn.

De kans is reëel dat het een vrij saaie wedstrijd gaat worden, waarin Argentinië voorzichtig aanvalt en Kroatië voor strafschoppen gaat.

Alle ballen op Messi

Normaal gesproken is het geen goed teken dat een team afhankelijk is van één speler. Maar als die speler Lionel Messi heet, is dat minder een probleem. De Argentijn wil zijn grote droom verwezenlijken door de enige prijs die hij nog mist, de wereldtitel, te pakken.

Met Kroatië als tegenstander in de halve finale hebben de Argentijnen goede papieren om de finale te halen. En in een finale kan alles.

Kroatië valt natuurlijk niet te onderschatten. Je haalt niet voor niks de laatste vier. Bovendien is het een ontzettend stugge ploeg, die stiekem ook aardig kan voetballen. Je hebt de neiging om Kroatië te onderschatten, omdat het geen Frankrijk of Engeland is dat tegenstanders van de mat speelt.

Maar het is geen toeval of geluk als je twee WK’s op rij de laatste vier bereikt.

Argentinië is dinsdag in Lusail favoriet bij de bookmakers. Aan Kroatië de lastige maar niet onmogelijke taak om het fanatieke Argentijnse publiek het zwijgen op te leggen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account