Voorbeschouwing Argentinië – Frankrijk (18-12-2022)

Het WK voetbal in Qatar krijgt een droomfinale. De regerend wereldkampioen neemt het op tegen het land van de beste speler ter wereld.

Lionel Messi heeft nog één droom, wereldkampioen worden met Argentinië. Frankrijk kan dan weer het eerste land sinds Brazilië in 1962 worden dat de wereldtitel prolongeert. Zoals voor vrijwel iedere WK-finalist uit het verleden is het ook voor Argentinië en Frankrijk niet vanzelf gegaan. Zeker niet voor de Argentijnen.

Zij begonnen namelijk met een nederlaag tegen Saudi-Arabië, één van de grootste WK-verrassingen ooit. Daarna heeft Argentinië zich goed hersteld en is het eigenlijk alleen tegen Nederland nog echt in de problemen geweest.

Frankrijk leunt dit WK op de ijzersterke aanval. Geef ze eens ongelijk. Daar lopen spelers zoals Mbappé, Giroud en Griezmann. Sprankelend is het niet geweest, zeker niet in de kwart- en halve finale. Maar het gaat om winnen en daar is Frankrijk goed in.

Wie durft er aan te vallen?

Voor de neutrale voetballiefhebber is het te hopen dat Frankrijk en Argentinië volop gebruik maken van hun aanvallende kwaliteiten. Daar valt echter voor te vrezen. Argentinië zal de Franse aanval kort willen houden.

Andersom geldt dit voor de Franse defensie ook, die Messi (en de makkelijk scorende spits Álvarez) zal willen beteugelen. Het is echter niet gezegd dat het een saaie wedstrijd wordt. Alleen al vanwege de belangen wordt het boeiend.

En voor hetzelfde geld wordt het een herhaling van de vorige WK-wedstrijd tussen beide landen. Die eindigde in 2018 in een 4-3 zege voor Frankrijk.

Op wie je je geld moet zetten is vooraf lastig te zeggen. Als je de pure kwaliteit van de selecties naast elkaar legt, heb je de neiging om Frankrijk wat hoger in te schatten. Argentinië heeft echter Messi, die iedere wedstrijd beter te lijkt gaan spelen. Dat belooft wat voor de finale.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account