Voorbeschouwing Argentinië – Mexico (26-11-2022)

Als je van voetbalweddenschappen houdt, moet je af en toe een vreemde gok wagen. Had je bijvoorbeeld geld ingezet op een zege van Saudi-Arabië op Argentinië.

In dat geval was je nu deze voorbeschouwing niet aan het lezen, maar genoot je van een vakantie op de Malediven. Omdat je de complete eilandengroep hebt gekocht.

Argentinië heeft wat goed te maken. Na 36 wedstrijden zonder nederlaag werd er van Saudi-Arabië verloren, vooraf bestempeld als een van de zwakste deelnemers van het WK. Verdiend was de zege niet echt. Argentinië was vooral voor rust veel beter, maar scoorde te weinig.

Na rust ging het mis. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Argentinië na de 1-2 de kansen niet aaneen reeg. Tegen Mexico moet er worden gewonnen, anders wordt het laatste WK van Lionel Messi een drama.

Ook Mexico moet winnen

Mexico opende het WK met een doelpuntloos gelijkspel tegen Polen. Ondanks dat de Mexicanen beter waren, zullen ze toch tevreden zijn. Polen miste namelijk een strafschop. Voor Mexico is het zaak om in ieder geval niet te verliezen.

Anders wordt plaatsing voor de volgende ronde een lastige opgave. Door te winnen houden ze alles in eigen hand. En zorgen ze voor een vrijwel zekere uitschakeling van Argentinië, wat een schok zou zijn.

Zover is het natuurlijk nog lang niet. Er zijn meer topfavorieten begonnen met een nederlaag. Zelfs latere wereldkampioenen. Spanje bijvoorbeeld in 2010. Als je opportunistisch bent, kan je gerust inzetten op een zege voor Mexico.

Helemaal ondenkbaar is dit niet. Maar Argentinië start zaterdag gewoon als favoriet. De Argentijnen kunnen goed voetballen en hebben bovenal Messi.

Beide ploegen troffen elkaar drie keer eerder op een WK voetbal. Alle drie de keren was Argentinië de beste. Wellicht dat de statistiek goed voor het vertrouwen is, de wedstrijd tegen Saudi-Arabië was dit geenszins.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account