Voorbeschouwing Australië – Denemarken (30-11-2022)

  • Match header module: Select

Australië en Denemarken vechten in een rechtstreeks duel uit wie er samen met Frankrijk doorstoot naar de volgende ronde.

Tunesië maakt ook nog kans, maar realistisch bekeken gaat het tussen Australië en Denemarken. De Aussies hebben genoeg aan een punt. Denemarken moet winnen. De Denen hebben het een beetje laten liggen in de eerste wedstrijd tegen Tunesië. Toen werd er slecht gespeeld.

Tegen Frankrijk was het een stuk beter, maar werd er verloren. Zodoende staan de Denen op één punt.

Australië heeft er na de zege op Tunesië drie. Het was de eerste WK-overwinning van Australië sinds het WK van 2010. Er is nóg een goed resultaat nodig om het kunststukje van 2006 te evenaren. Toen plaatste Australië zich onder leiding van Guus Hiddink voor de achtste finales.

Denemarken favoriet

Het zal niet meevallen voor Australië. Denemarken is een goede ploeg, op papier beter dan de tegenstander van woensdag. Denemarken heeft niet de grootste vedetten in het team, maar voetballen kunnen ze allemaal. En strijden nog wat meer. Dat laatste is ook het sterke punt van Australië, waardoor het woensdag een fraai kijkstuk belooft te worden.

Wedstrijden waarin het er echt om gaat zijn vaak de leukste om naar te kijken. Vier jaar geleden speelden deze landen in de groepsfase ook tegen elkaar. Toen werd het 1-1. Opvallend genoeg zat ook toen Frankrijk in deze groep.

Het valt te verwachten dat Australië verdedigend gaat spelen. Dat kan de ploeg goed. Denemarken zal wat meer op de aanval moeten spelen, en dat is niet de grootste kwaliteit van Denemarken. Ze kunnen het wel, maar houden ook wel van de counter.

Vooraf is Denemarken favoriet, puur op basis van de kwaliteit van de selectie. De wedstrijd zelf kan anders uitdraaien. Zeker als het lang 0-0 blijft gaat het geloof bij Australië alleen maar groeien.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account