Voorbeschouwing België – Canada (23-11-2022)

Voor de beste Belgische lichting ooit wordt het de laatste kans op een hoofdprijs. De eerste horde op weg naar eeuwige roem is Canada.

Een van de minst bekende deelnemers van het WK. Daarover dadelijk meer. Het is eigenlijk een wonder dat België met deze ploeg nog geen grote titel heeft gewonnen. Met Kevin de Bruyne hebben de Belgen een van de beste middenvelders ter wereld, misschien wel de beste.

En Romelu Lukaku is een absolute topspits. Het is overigens de vraag of hij fit genoeg is om te spelen. Zoals het nu lijkt zal de 29-jarige aanvaller van Internazionale de eerste twee wedstrijden uit de groepsfase moeten missen vanwege een hamstringblessure.

Een ander vraagteken is Eden Hazard. Hij is al een tijd hopeloos uit vorm. Eveneens een zorgenkind is de verdediging van België. Maar met doelmannen als Thibaut Courtois en Simon Mignolet kan je wel wat hebben. Op papier is België dus opnieuw een flinke kanshebber op de wereldtitel.

Canada maakt na 36 jaar rentree op WK

In 1986 deed Canada voor het laatst mee aan het WK. Inderdaad, toen België de wereld verbaasde met een vierde plek. Canada verloor toen drie keer en maakte geen enkel doelpunt. Omdat dit tot nu toe de enige deelname van Canada aan het WK is geweest, kan er in Qatar historie worden geschreven.

Canada plaatste zich redelijk eenvoudig voor het WK, wat best een prestatie is met onder meer Mexico en de Verenigde Staten als tegenstanders. Echte vedettes heeft de Canadese ploeg niet. Atiba Hutchinson, oud-PSV’er is captain van de ploeg. Verdediger Alphonso Davies speelt voor Bayern München en Jonathan David is de veel scorende spits van Lille.

Op papier is België de huizenhoge favoriet in het duel met Canada. Het is echter niet zo dat de Canadezen kanonnenvoer zijn, zoals Panama vier jaar geleden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account