Voorbeschouwing België – Marokko (27-11-2022)

België en Marokko nemen het zondag tegen elkaar op. De winnaar van het duel heeft goede papieren om zich te plaatsen voor de achtste finales.

Dat geldt zeker voor de Belgen, omdat ze hun eerste wedstrijd tegen Canada wonnen. Marokko begon met een verdienstelijk gelijkspel tegen vicewereldkampioen Kroatië. De Belgen zijn zondag favoriet, al valt Marokko niet uit te vlakken.

Dat heeft deels met België zelf te maken. Het lijkt niet meer de ploeg van enkele jaren geleden te zijn. Een ploeg die toch eigenlijk wel een groot toernooi had moeten winnen, met al die kwaliteit aan boord. De spelers zijn er nog wel, maar de klasse is wat minder geworden.

Dat zag je ook tegen Canada, dat eigenlijk wel een punt had verdiend. Maar met een doelman als Thibaut Courtois kan je wel eens een kans weggeven. Of een strafschop. Aanvallend blijven de Belgen gevaarlijk, hoewel het voor onze zuiderburen fijn zou zijn als Romelu Lukaku weer fit is.

Wat kan Ziyech?

Bij Marokko is het vooral uitkijken naar Hakim Ziyech. Tegen Kroatië kwam hij weinig in het stuk voor. Marokko kreeg zeker wel wat kansen, maar was toch vooral bezig met verdedigen. Het valt te verwachten dat het spelbeeld tegen België niet heel anders zou zijn.

België en Marokko troffen elkaar één keer eerder op een WK. In 1994 wonnen de Belgen met 1-0 dankzij een doelpunt van Marc Degryse. Marokko wacht al sinds 23 juni 1998 op een zege op het WK. Nu is het wel zo dat Marokko er zeker niet ieder WK bij is.

Een leuk detail is dat de wedstrijd in België door velen fanatiek gevolgd zal worden. België heeft een behoorlijke Marokkaanse gemeenschap. Een deel van het land zal zondag dan ook een tevreden gevoel hebben. Welk deel is nog de vraag.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account