Voorbeschouwing Brazilië – Zuid-Korea (05-12-2022)

Nog vier wedstrijden moet Brazilië winnen. Dan wordt het Zuid-Amerikaanse land voor het eerst sinds 2002 weer wereldkampioen.

2002 was ook het jaar dat Zuid-Korea zichzelf op de wereldwijde voetbalkaart zette. Met een beetje geluk en heel veel passie werd in eigen land de halve finale bereikt. Brazilië en Zuid-Korea treffen elkaar maandagavond in Doha in de achtste finales van het WK 2022.

Dat Brazilië er staat is normaal. De Brazilianen, topfavoriet voor de wereldtitel, waren al na twee speelronden zeker van plaatsing.

Zuid-Korea zorgde daarentegen voor een verrassing door als tweede te eindigen in groep H. In blessuretijd werd de winnende goal tegen Portugal gemaakt. Een knappe prestatie. Zuid-Korea is een sterk collectief dat met Heung-min Son een absolute vedette heeft. Tegen Portugal was hij een van de bepalende spelers.

Is Neymar fit?

Bij Brazilië is er aan sterren geen gebrek. Er is echter een belangrijke vraag, en dat is of de grootste ster van de ploeg fit is. Neymar heeft last van een enkelblessure en kampte ook met koorts.

Hoewel Brazilië veel topspelers heeft, is het voor het verdere verloop van het toernooi essentieel dat Neymar fit wordt. Verder moet Brazilië op aanvallend gebied rekenen op Richarlison en Vinicius Júnior. Dit zijn natuurlijk ook spelers die een wedstrijd kunnen beslissen.

In 2002 zorgde Zuid-Korea voor stunts door eerst Italië en daarna Spanje uit te schakelen. Hoe realistisch is een stunt in 2022? Op voorhand zou je zeggen dat dit niet realistisch is. Brazilië is veel beter.

Aan de andere kant zijn er op dit WK al veel verrassingen geweest. En voor Brazilië wordt de druk groter. De hele natie smacht naar een wereldtitel. 2018 en met name 2014 zijn nog niet vergeten. Zuid-Korea kan zonder druk spelen. En ze hebben geduld. Dat heb je tegen Portugal kunnen zien.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account