Voorbeschouwing Brazilië – Servië (24-11-2022)

Brazilië is voor velen de topfavoriet om de wereldtitel te pakken. De laatste drie jaar is er maar één keer verloren.

In de finale van de Copa America tegen Argentinië. Verder werd er een enkele keer gelijk gespeeld en vooral veel gewonnen. De absolute vedette van Brazilië is Neymar, wat hij zelf overigens ook vindt.

De rest van de ploeg mag er ook zijn. Om enkele namen te noemen: Gabriel Jesus, Antony, Alisson, Marquinhos, Richarlison, en zo kan je nog wel even doorgaan. De spoeling is zelfs zo dik dat Roberto Firmino thuis mag blijven. Dat zegt genoeg.

Servië is de tegenstander in het openingsduel. Bij Servië is het vooral uitkijken naar Aleksandar Mitrović. De spits kon ze al lekker raken, maar sinds vorig seizoen verandert alles wat hij aanraakt in goud.

Maar liefst 43 doelpunten in het Championship hielpen zijn ploeg Fulham naar de Premier League. En daarin heeft Mitrović ook alweer negen keer gescoord.

In de aanloop naar het WK kampte hij met een blessure. Het is voor Servië te hopen dat hij op tijd fit is.

Revanche Tadic?

Over hopen gesproken. De aanvoerder van Servië is Dušan Tadic. Heel Servië hoopt dat hij zijn vorm van de laatste maanden in Amsterdam laat en als herboren in Qatar verschijnt. Servië is een gevaarlijke ploeg, omdat het goede voetballers heeft en een spits die ze makkelijk maakt. Brazilië zal scherp aan de aftrap moeten staan.

Voor de Brazilianen verliepen de laatste WK’s niet naar wens. 2014 werd in eigen land een afgang, met een 7-1 nederlaag tegen de latere wereldkampioen Duitsland. Vier jaar geleden was België in de kwartfinales te sterk.

De laatste wereldtitel dateert van 2002. Het wordt weer eens tijd. Servië is de eerste stap, een stap die normaal gesproken geen problemen moet opleveren voor de Goddelijke Kanaries.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account