Voorbeschouwing Brazilië – Zwitserland (28-11-2022)

Brazilië en Zwitserland zijn allebei met een zege begonnen. Zoals verwacht. De Zwitserse zege zou je typisch Zwitsers kunnen noemen. Zakelijk, zelfs een beetje saai.

Maar gewonnen werd er wel van Kameroen en daarmee is de helft van het zware werk al gedaan. Ieder resultaat tegen Brazilië mag als bonus worden gezien. Zwitserland valt natuurlijk niet te onderschatten. Het is een zeer stugge ploeg. En in de Nations League werd dit jaar gewonnen van Portugal en Spanje.

Brazilië liet tegen Servië na rust zien waarom het door velen als topfavoriet voor de wereldtitel wordt gezien. De aanval is ijzersterk, met Neymar, Vinicius en Richarlison. Die laatste is misschien de minst aansprekende van de drie, maar zijn treffers tegen Servië maakten het verschil. De tweede was van grote schoonheid.

Verdedigend stond het ook goed bij Brazilië. Dat moet voor bondscoach Tite een geruststelling zijn. De verdediging is meer dan eens een zorgenkindje geweest.

Verdedigende Zwitsers

Je kunt makkelijk uittekenen hoe deze wedstrijd gaat verlopen. Brazilië zal aanvallen en Zwitserland zal loeren op de counter. Aanvallend kunnen de Zwitsers zeker brokken maken.

Brazilië en Zwitserland speelden op een WK twee keer eerder tegen elkaar. Opvallend genoeg eindigde het beide keren in een gelijkspel. In 1950 werd het 2-2. En vier jaar geleden in Rusland stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord.

Voor die beide ontmoetingen was Brazilië favoriet. Dat is nu niet anders. Brazilië zal in iedere wedstrijd die het dit WK speelt als favoriet aan de aftrap staan. Is Zwitserland dan kansloos? Nee, dat ook weer niet. Zwitserland kan het iedere ploeg lastig maken. Helemaal op eindtoernooien.

Vorig jaar werd op het EK nog verrassend gewonnen van wereldkampioen Frankrijk. Als je inzet op een zege van de Zwitsers, zal je een mooi bedrag terugkrijgen als Zwitserland daadwerkelijk wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account