Voorbeschouwing Kameroen – Brazilië (02-12-2022)

Kameroen kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde van het WK voetbal. Dan moet er worden gewonnen van Brazilië. En het liefst ook nog een beetje ruim.

Ook mag Zwitserland niet van Servië winnen. Een hoop voorwaarden dus. En ook best een probleem. De kans dat Kameroen van Brazilië gaat winnen, is namelijk niet zo groot.

Ondanks dat Kameroen vermakelijk voetbal liet zien tegen Servië, is er te weinig kwaliteit aanwezig om Brazilië te kloppen. Maar, er is hoop. Hoop in de vorm van een tegenstander die al geplaatst is voor de volgende ronde en goede papieren heeft om als eerste in de poule te eindigen.

De tegen Zwitserland geblesseerde Neymar doet hoogstwaarschijnlijk ook tegen Kameroen niet mee. En een ploeg die niet per se moet, is misschien net een tikkeltje minder gemotiveerd. Daar ligt de kans voor Kameroen.

Het is voor de Afrikanen overigens te hopen dat het rustig blijft in de selectie. André Onana werd uit de selectie verwijderd na een pittige discussie met bondscoach Rigobert Song.

Hoeveel gas geeft Brazilië?

Brazilië is voor velen de topfavoriet voor de wereldtitel. De Goddelijke Kanaries hebben vlagen van hun klasse laten zien, maar overdreven goed was het nog niet. Dat hoeft ook nog niet, en wellicht dat de tegenstand daar ook mee te maken heeft gehad. Met alle respect voor de opponenten tot nu toe. Maar Servië en Zwitserland zijn geen Frankrijk en Argentinië.

Voor de wedstrijd, het publiek en vooral voor Kameroen is het afwachten hoe Brazilië aan de aftrap verschijnt. Als de Brazilianen vol gas spelen, zijn ze zeer waarschijnlijk een maatje te groot voor Kameroen. Of twee. Indien de motivatie net wat minder is, maakt Kameroen kans op de zege. Niet veel, maar de kans is er wel.

Toch is inzetten op een overwinning van Kameroen een riskante investering.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account