Voorbeschouwing Canada – Marokko (01-12-2022)

Tegenstrijdige belangen donderdag in Doha. Canada speelt voor de eer, Marokko voor de historie. Als Marokko een punt of meer pakt, plaatst het zich voor het eerst sinds 1986 voor de achtste finales van het WK.

In een poule met Kroatië en België mag dat een prestatie van formaat worden gezien. Dat Marokko na twee duels vier punten heeft is zeker niet onverdiend. Tegen Kroatië werd er veel verdedigd, met een 0-0 als resultaat. België werd overtuigend met 2-0 aan de kant gezet. Eigenlijk werd er geen kans weggegeven.

Het nog puntloze Canada had misschien wel wat meer verdiend. Zeker tegen België. Canada speelt leuk en aanvallend voetbal en weet regelmatig gevaar te stichten. Van de vele kansen is er echter slechts eentje benut. En dat is te weinig.

Het positieve voor Canada is dat het de voetbalfans heeft vermaakt. En Canada heeft nog een duel voor de boeg. Een duel waarin het zonder druk kan spelen.

Kan Marokko de druk aan?

Druk die er bij Marokko volop is. De fanatieke achterban verwacht na de zege op België dat Marokko zich plaatst voor de achtste finales. Een punt is nodig. Ook bij een nederlaag kan het nog voor Marokko.

Zolang Kroatië van België wint is er voor Marokko niks aan de hand. Maar daar mag Marokko natuurlijk niet vanuit gaan. Als het van de eigen kracht uitgaat, zou het goed moeten komen tegen Canada.

Een gevaar is wel dat Canada vrijuit kan voetballen. En tegen België en in de eerste helft tegen Kroatië heb je kunnen zien dat Canada heel aardig kan voetballen.

Het zal voor de vele Marokkaanse supporters in Nederland een spannende donderdagmiddag worden. Een middag waarop Marokko zich bij de beste zestien landen van de wereld kan voetballen. En goede papieren heeft om dat te doen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account