Voorbeschouwing Kroatië – België (01-12-2022)

Als de logica op dit WK gerespecteerd werd, was dit duel om de groepswinst in poule F gegaan. Nu is het alleen zo dat de logica verre van gerespecteerd wordt, en België voor de laatste kans knokt.

Met een gelijkspel kunnen de Belgen zich nog plaatsen voor de achtste finales, alleen moet het dan wel meezitten bij Canada – Marokko. En behoorlijk ook. Voor België zit er dus eigenlijk maar één ding op en dat is winnen. Geen simpele opdracht tegen de nummer twee van het vorige WK.

Maar dat is niet eens het grootste probleem voor de Belgen. Dat is het spel van de Rode Duivels. De ploeg mag dan een beetje op leeftijd zijn geraakt, talent raak je niet kwijt.

Op het veld is tot nu toe nauwelijks iets te zien van de klasse van onder meer Kevin de Bruyne en Eden Hazard. Ook zij hebben nog maar één kans om de gouden generatie een hoofdprijs te bezorgen. Al is die nu heel ver weg.

Kroatië vol vertrouwen

Voor Kroatië was het zondag wel even schrikken. 0-0 in de eerste wedstrijd en een achterstand tegen Canada. Maar de Kroaten maakten het helemaal goed en wonnen met 4-1.

Kroatië staat in pole position om de volgende ronde te bereiken. Een punt tegen België is voldoende. Zelfs bij een kleine nederlaag zou het nog kunnen, op voorwaarde dat Marokko van Canada verliest.

Ondanks dat België niet in vorm is, kan je op voorhand niet zeggen dat Kroatië dit varkentje wel even gaat wassen. Het is goed mogelijk dat er bij België iets loskomt nu het de laatste kans is.

Bovendien is Romelu Lukaku weer fit. De Belgen hebben in ieder geval een doelpuntenmaker in huis. Nu nog goed spelen, en als dat gebeurt is er zeker nog wat mogelijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account