Voorbeschouwing Kroatië – Marokko (17-12-2022)

De wedstrijd waar eigenlijk nooit iemand zin in heeft. De verliezende halve finalisten nemen het tegen elkaar op met als inzet de derde plaats.

Nu is het voordeel van dit duel dat Kroatië en zeker Marokko er wel zin in zullen hebben. Voor Marokko is het WK al meer dan geslaagd. Pas één keer waren de Leeuwen van de Atlas door de groepsfase gekomen.

En nu werd er gewonnen van Spanje en Portugal. Dat in de halve finale wereldkampioen Frankrijk een maatje te groot was, was niet verrassend.

Kroatië zal met een iets zuurder gevoel aan de aftrap staan. De verliezend finalist van het WK in 2018 had wellicht op meer gehoopt. Aan de andere kant ging Kroatië er in de halve finale tegen Argentinië kansloos af. De derde plaats mag je voor de Kroaten zeker een troostprijs noemen.

Een open wedstrijd

Je moet de troostfinales er maar eens op nakijken, dit zijn vrijwel altijd leuke wedstrijden. Omdat de belangen wat minder groot zijn, durven de ploegen vaak op de aanval te spelen. In de halve finale heb je kunnen zien dat er flink wat voetbal in het Marokkaanse elftal zit. Van Kroatië was dat al eerder bekend.

Het is wel de vraag in hoeverre Marokko nog fit is. De al gespeelde duels hebben kracht gekost. Het is voor de wedstrijd te hopen dat de Marokkanen zich nog één keer kunnen oprichten.

Fit of niet, Kroatië staat als favoriet aan de aftrap. Sterspeler Luka Modrić zal nog een laatste kunstje uit de hoge hoed willen toveren voordat hij afscheid neemt als international.

Kroatië zal echter niet de fout maken om Marokko te onderschatten. Een team dat België, Spanje en Portugal kan verslaan, heeft echt wel iets in zijn mars. Het belooft hoe dan ook een leuk kijkstuk te worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account