Voorbeschouwing Denemarken – Tunesië (22-11-2022)

Denemarken is dit WK een van de outsiders voor misschien wel de wereldtitel. Vorig jaar op het EK lieten de Denen zien goed te kunnen voetballen en over veel veerkracht te beschikken.

Het toernooi begon dramatisch met de hartstilstand van Christian Eriksen. Eriksen overleefde het, en Denemarken speelde daarna een uitstekend toernooi. Eriksen is helemaal hersteld. Zelfs in die mate dat hij ‘gewoon’ deel uitmaakt van de selectie van de Denen.

Andere blikvangers in het Deense team zijn aanvoerder Simon Kjaer, Kasper Dolberg (oud-Ajax) en doelman Kasper Schmeichel. Het zijn allemaal niet de grootste wereldsterren, maar er staat wel een team.

In de Nations League won Denemarken twee keer van wereldkampioen Frankrijk. En Denemarken plaatste zich moeiteloos voor het WK. Kortom, een ploeg om rekening mee te houden.

Het onbekende Tunesië

Op een wereldkampioenschap mag geen enkele ploeg onderschat worden. Maar als je nu flink inzet op een wereldtitel van Tunesië, en het onwaarschijnlijke gebeurt, kan je jezelf een luxe jacht als kerstcadeau geven.

Het is bij de Tunesiërs goed zoeken naar bekende namen. Het meeste gevaar mag verwacht worden van Wahbi Kazri. Hij is de spits van Montpellier. Vanuit Nederlands oogpunt zijn Omar Rekik en Rami Kaib bekende namen, omdat ze voor respectievelijk Sparta Rotterdam en sc Heerenveen spelen.

Tunesië doet voor de zesde keer mee aan het WK voetbal. Nog nooit wist het Noord-Afrikaanse land door de groepsfase te komen. Ook nu mogen er, met ook nog Frankrijk in deze groep, geen wonderen van Tunesië worden gebracht.

De wedstrijd Denemarken – Tunesië kent één grote favoriet, en dat is Denemarken. Alleen blijft het een eerste duel op het WK. De spanning staat erop. Dat kan vreemde dingen met mensen doen. Een makkelijke zege zal het hoe dan ook niet worden.

Beide ploegen troffen elkaar één keer eerder. In 2002 won Denemarken het oefenduel met 2-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account