Voorbeschouwing Engeland – Frankrijk (10-12-2022)

Een prachtig affiche zaterdagavond in Al Khor. Engeland neemt het op tegen Frankrijk. Twee ploegen die makkelijk scoren, vol zitten met sterren en twee favorieten voor de wereldtitel.

Frankrijk hebben indruk gemaakt in Qatar. Het traject van de Engelsen is nog zo goed als foutloos. In de groepsfase werd er gelijk gespeeld tegen de Verenigde Staten, maar overtuigend gewonnen van Iran en Wales. En in de achtste finales maakte de ploeg van Gareth Southgate indruk door overtuigend van Senegal te winnen.

Frankrijk heeft dit WK al een keer verloren. Maar die wedstrijd tegen Tunesië werd met een B-ploeg gespeeld, omdat er niks meer op het spel stond. Verder is Frankrijk niet in de problemen geweest.

Aanvallend zijn de Fransen ontzettend sterk. Kylian Mbappé is topscorer van het WK met vijf doelpunten. Zijn collega in de aanval, Olivier Giroud, heeft er ook al drie gemaakt.

Engelse doelpuntenmakers

Ook de Engelsen hebben bepaald geen gebrek aan scorend vermogen. Het verschil met Frankrijk is dat er veel verschillende spelers het net hebben gevonden. Rashford, Foden, Bellingham, Saka en Kane. Om maar wat spelers te noemen. Het is de kracht van Engeland dat ze makkelijk een doelpunt maken, en veel spelers dat kunnen doen.

Engeland – Frankrijk belooft een spektakelstuk te worden. De kwaliteit in beide ploegen is meer dan aanwezig. Frankrijk is de regerend wereldkampioen. De beste Engelse generatie in jaren droomt van een grote prijs. Anderhalf jaar geleden was de ploeg er heel dicht bij op het EK in eigen land. Het WK in Qatar moet de pijn van de verloren finale goedmaken.

De enige twee eerdere ontmoetingen op een WK tussen Engeland en Frankrijk werden door de Engelsen gewonnen. Dit is echter lang geleden, in 1966 en 1982.

De editie van 2022 wordt smullen. Alleen is het vooraf niet te zeggen wie de favoriet is.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account