Voorbeschouwing Engeland – Senegal (04-12-2022)

Engeland is heel soepel door de groepsfase gekomen. Er werd twee keer eenvoudig gewonnen, van Iran en Wales. Alleen tegen de Verenigde Staten werd er gelijkgespeeld.

Maar iedereen heeft kunnen zien dat Amerika een goede ploeg heeft. De nummer twee van het vorige EK is een van de favorieten voor de wereldtitel. Dat lijkt nu nog ver weg te zijn. Maar vier keer winnen en het is zover. De tegenstanders gaan natuurlijk wel steeds zwaarder worden, met als eerste Senegal.

Senegal is de kampioen van Afrika en ging als tweede door in de poule van Nederland. Dat is een knappe prestatie, omdat vlak voor het WK sterspeler Sadio Mané geblesseerd moest afhaken.

Senegal verloor van Nederland, maar won vervolgens van Qatar en Ecuador. Het is zeker geen slechte ploeg. De Engelsen mogen dus niet verwachten dat ze er wel even overheen zullen lopen.

Scorend vermogen

De kracht van de Engelsen zit in het scorend vermogen. Engeland heeft Rashford, Foden, Bellingham en Saka. En niet te vergeten Harry Kane. Kane heeft nog niet gescoord tijdens het WK, maar blijft natuurlijk een spits van wereldklasse.

De zwakte van Engeland zit misschien in de verdediging, hoewel daar nog weinig van te merken is geweest. Nee, Engeland maakt een goede kans om ver te komen in Qatar. Heel ver.

Senegal zal alles wat nog komt als bonus zien. Zoals gezegd moest de absolute ster van de ploeg afhaken. Een achtste finale tegen Engeland is een mooi affiche. Senegal zal zich natuurlijk niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. En met Koulibaly en Sarr staat er nog genoeg kwaliteit op het veld.

Ondanks de passie en de redelijke onbevangenheid van Senegal is er zondag maar één favoriet om de kwartfinales te bereiken. En dat is Engeland. Maar het blijft voetbal, en daarin kan veel.

Wat zeggen de bookmakers over Engeland - Senegal?

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account