Match Center & Odds

World Cup - Wereld

25-11-2022 20:00

18645

England

18571

United States

Voorbeschouwing Engeland – Verenigde Staten (25-11-2022)

Dik een jaar geleden kwam het net niet home, misschien dat de kreet ‘it’s coming home’ nu echt bewaarheid wordt.

Engeland begon in ieder geval met een overtuigende 6-2 zege tegen Iran. Uit die zege kan je zeker niet alles afleiden, maar wel iets. Engeland scoort makkelijk. En de tegenstander mocht dan misschien niet zo goed zijn, zes keer scoren op een WK doet veel met het vertrouwen. In positieve zin.

Bondscoach Gareth Southgate heeft dan ook weinig redenen om de opstelling te wijzigen. Vooral de aanval met Sterling, Kane en Saka gaat nog veel ploegen angstzweet bezorgen.

De wedstrijd tegen de Verenigde Staten is een mooie test om te ontdekken waar Engeland echt staat. Bovendien wordt bij winst een grote stap richting de achtste finales gezet.

Verrassing van de VS?

Tegen Wales speelde de Verenigde Staten best leuk voetbal. Met name voor rust werd er vlot aanvallend voetbal gespeeld. Na rust was de buurman van Engeland beter, met een 1-1 als terechte eindstand. De VS gaat heus niet in de halve finale komen, maar het is geen ploeg die onderschat moet worden.

Het wordt de derde ontmoeting tussen beide landen op een WK. Verrassend genoeg heeft Engeland op een WK nog nooit van de VS gewonnen. In 1950 wonnen de Amerikanen met 1-0. En in 2010 eindigde het in een 1-1 gelijkspel.

Een nieuwe zege van de Verenigde Staten zou een verrassing zijn, een gelijkspel eigenlijk ook. Kwalitatief gezien heeft Engeland een veel betere ploeg. En na de klinkende zege op Iran ligt het in de lijn der verwachting dat er ook makkelijk van de Verenigde Staten wordt gewonnen.

Engeland was na de tweede plaats op het EK al een van de kanshebbers op de wereldtitel. Het geloof is na het duel met Iran alleen maar gegroeid.

Wat zeggen de bookmakers over Engeland – Verenigde Staten?

Reguliere speeltijd (1x2)
Thuis
Gelijk
Uit

Claim het nieuwe BetCity WK Shirt

Claim het nieuwe BetCity WK Shirt. Bij inzet van minimaal €20 op een WK weddenschap kun je dit speciale WK shirt scoren.

Juich met dit WK shirt, geheel in BetCity stijl, in de kroeg of thuis op de bank!

Leer Meer
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares