Voorbeschouwing Frankrijk – Australië (22-11-2022)

Een van de grote favorieten voor de titel, en meteen een van de grootste vraagtekens. Het gaat over Frankrijk, de huidige wereldkampioen.

De Fransen hebben een ploeg waar ieder land van zou dromen. Met wereldsterren als Kylian Mbappé, Karim Benzema en Antoine Griezmann staat iedere tegenstander met samengeknepen billen aan de aftrap. Alleen zijn ze toch zo wispelturig die Fransen. En er zijn wat personele problemen.

Zo doet Paul Pogba niet mee wegens een blessure. N’Golo Kanté is er ook niet bij, vanwege een kwetsuur aan de hamstring. En het is nog maar de vraag of Karim Benzema fit aan de aftrap gaat verschijnen.

De winnaar van de Gouden Bal heeft de laatste weken niet meegedaan bij Real Madrid. Het is de vraag of hij zich wilde sparen voor het WK, of dat er echt iets scheelt. Het zal tijdens het toernooi duidelijk worden.

Wat kan Australië?

Australië plaatste zich na strafschoppen voor het WK. Net als in 2006, toen Australië onder leiding van Guus Hiddink de achtste finales op het WK haalde. Als dat nu weer gebeurt zou het een verrassing zijn.

Destijds beschikte Australië over sterren als Harry Kewell en Mark Viduka. Ditmaal zijn de grootste namen die van Mathew Leckie en Ajdin Hrustic. Dat zijn toch andere namen.

Het is lastig om in te schatten wat Australië waard is. De kwalificatie verliep moeizaam. De laatste twee oefenduels werden gewonnen, telkens tegen Nieuw-Zeeland. Dat is dus ook geen graadmeter.

Een ding weet je zeker met de Aussies, ze zullen voor elke meter knokken. Zeker tegen Frankrijk, dat voetballend een stuk beter is. Bij Australië zullen ze tegen zichzelf en elkaar zeggen dat Frankrijk niet in vorm is en dat er iets te halen valt.

In theorie kan dat altijd, maar de kans is groot dat Frankrijk dit duel gaat winnen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account