Voorbeschouwing Frankrijk – Marokko (14-12-2022)

De tweede halve finale gaat tussen regerend wereldkampioen Frankrijk en het verrassende Marokko. Frankrijk kan het eerste land na Brazilië (1958 en 1962) worden dat de wereldtitel prolongeert.

En met Marokko als tegenstander had het in de halve eindstrijd op papier een stuk zwaarder kunnen zijn. In Marokko (en Nederland) is het al dagen groot feest. Marokko is bezig aan een heus WK-sprookje, waarvan het einde nog niet in zicht is. Wie Spanje en Portugal kan verslaan, kan van elk land winnen.

Marokko speelt niet het mooiste voetbal. Het elftal speelt verdedigend, en loert op een kansje. Het opvallende is dat het Marokkaanse elftal in de Nederlandse media vooral geroemd wordt als vechtmachine. Terwijl een in het oranje spelend elftal met dezelfde speelstijl werd afgebrand.

Maar goed, Marokko staat bij de laatste vier. En onverdiend kan je dat niet eens noemen. Het duel met Frankrijk wordt wel de grootste uitdaging tot nu toe voor de Leeuwen van de Atlas.

De aanval van Frankrijk

Dat Frankrijk in de halve finale staat, is geen verrassing. Maar de kwartfinale tegen Engeland had ook anders kunnen aflopen. Met name na rust was Frankrijk de onderliggende partij. De klasse van de aanval, in dit geval Giroud, trok Frankrijk over de streep.

De voorste linie is de sterkste in het elftal van Frankrijk. Naast Giroud staan daar nog aardige spelers zoals Mbappé, Griezmann en Dembélé. Ook de andere linies mogen er overigens best zijn.

Het spelbeeld van aanstaande woensdag kan je op voorhand al uittekenen. Frankrijk zal de bal hebben en aanvallen, Marokko zal loeren op een kansje. Het is te hopen voor Marokko dat iedereen fit is. Mazraoui en Aguerd waren tegen Portugal niet fit, Ziyech viel geblesseerd uit.

Natuurlijk is Frankrijk de grote favoriet om de finale te halen. Maar niemand durft te beweren dat Marokko kansloos is.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account