Voorbeschouwing Frankrijk – Polen (04-12-2022)

Wereldkampioen Frankrijk heeft zich redelijk probleemloos geplaatst voor de achtste finales. Dat was na twee wedstrijden al het geval.

In de laatste groepswedstrijd tegen Tunesië was dit dan ook te merken. Veel spelers kregen rust, met een 1-0 nederlaag tot gevolg. Bondscoach Didier Deschamps doet het altijd op deze manier. Vaak met succes.

Bij tegenstander Polen is het de vraag of de onderbroeken al droog zijn. Wat was het immers spannend. Polen moest afwachten hoe het bij Mexico – Saudi Arabië af ging lopen. Voor Polen liep dit goed af, waardoor ze als nummer twee door mogen naar de achtste finales.

Op voorhand is Frankrijk de favoriet om de kwartfinales te bereiken. De kracht van Frankrijk zit eigenlijk in iedere linie. In de aanval heb je onder meer Mbappé, Griezmann en Giroud. Op het middenveld schitteren spelers als Rabiot en Dembélé en achterin heb je met Hugo Lloris een betrouwbare sluitpost.

De regerend wereldkampioen is een kanshebber om de wereldtitel te verlengen. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1962, toen Brazilië de wereldtitel prolongeerde.

Wat kan Polen?

Op basis van de wedstrijd tegen Argentinië zal er niet veel van Polen worden verwacht. Het was dramatisch wat de Polen lieten zien. Maar genoeg was het dus wel. En de wedstrijd tegen Frankrijk is weer een nieuwe kans.

Polen moet het vooral hebben van spits Robert Lewandowski. Heel veel heeft hij dit WK nog niet laten zien. Voor de Polen is het te hopen dat hij alles heeft bewaard voor de achtste finale met Frankrijk, anders wordt het een lastig verhaal om een resultaat te behalen.

Het enige gevaar voor Frankrijk lijkt onderschatting te zijn. Soms gaat het zo makkelijk bij de Fransen, dat ze de concentratie zouden kunnen verliezen. Maar normaal gesproken gaat Frankrijk soepel door naar de kwartfinales.

Wat zeggen de bookmakers over Frankrijk – Polen?

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account