Voorbeschouwing Japan – Kroatië (05-12-2022)

  • Match header module: Select

Met Japan en Kroatië staan er maandag in Al Wakrah twee ploegen tegenover elkaar die tot de allerlaatste seconde in spanning zaten of ze de achtste finales gingen bereiken.

Japan zorgde voor een stunt door in een poule met Spanje en Duitsland als tegenstanders als eerste te eindigen. En op wat voor manier. Gewonnen van Spanje en Duitsland, verloren van Costa Rica. Kroatië is als nummer twee in groep F geëindigd. In de wedstrijd tegen België werd met hangen en wurgen de 0-0 vastgehouden.

Het belooft tussen Japan en Kroatië een open wedstrijd te worden. Japan speelt, op de wedstrijd tegen Costa Rica na, leuk voetbal. Opvallend genoeg vooral na rust. Van Kroatië weet je eigenlijk nooit wat het gaat worden.

De Kroaten kunnen goed voetballen, maar het is geen zekere factor zoals bijvoorbeeld Frankrijk of Engeland dat zijn. Het is dan ook een lastig verhaal om op voorhand te voorspellen wie de laatste acht gaat bereiken.

Nieuwe verrassing?

Sowieso is het op dit wereldkampioenschap lastig omWK voorspellingen te doen. Deze ploegen komen uit de poules E en F. Verrassingen zijn er op ieder WK, maar dat in deze groepen Japan en Marokko bovenaan zouden eindigen, had toch niemand verwacht.

Een ding hebben Japan en Kroatië in ieder geval gemeen. En dat is het sterke collectief. Kroatië heeft Modrić als vedette, maar hij is niet de man die 8 keer scoort op een WK. Ook Japan heeft geen uitgesproken sterren.

Het wordt de derde ontmoeting tussen Japan en Kroatië op een WK. In 1998, toen Kroatië als derde eindigde, wonnen de Kroaten met 1-0. In 2006 besloten Japan en Kroatië hun wedstrijd op 0-0. Voor Japan zou het bereiken van de kwartfinales een bonus zijn.

Kroatië is het als vicewereldkampioen aan zijn stand verplicht om door te stoten. Maar status zegt heel weinig op dit WK.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account