Voorbeschouwing Zuid-Korea – Portugal (02-12-2022)

Twintig jaar geleden namen Zuid-Korea en Portugal het ook tegen elkaar op in de groepsfase van het WK. Ook toen speelden ze in de laatste groepswedstrijd tegen elkaar.

Zuid-Korea won. Met dank aan het thuispubliek, Guus Hiddink, en laten we zeggen dat de scheidsrechter ook niet bepaald tegenzat. Nu belooft het wat minder spannend te worden.

Portugal is namelijk al geplaatst voor de achtste finales. Zuid-Korea hoopt de Portugezen te volgen, maar heeft niet de beste papieren. De nederlaag tegen Ghana zorgde ervoor dat de Koreanen op één punt zijn blijven staan.

Zuid-Korea bereikte in 2010 voor het laatst de laatste zestien op een WK. Vier jaar geleden lukte dat niet, maar toen zorgde Zuid-Korea wel voor de uitschakeling van Duitsland. Toch ook een prestatie van formaat. Het is tegen Portugal vooral hopen op sterspeler Son. Tot nu toe heeft hij het nog niet laten zien in Qatar.

Portugal stijgt bij de bookmakers

Bij Portugal was het voor het WK de vraag in hoeverre de hele heisa met Cristiano Ronaldo een rol zou gaan spelen. Als er al een heisa is, is daar weinig van te merken. Er lijkt in Qatar een team te staan. Combineer dat met de talenten die Portugal in huis heeft, en je hebt met een gevaarlijke tegenstander te maken.

Dat weten de bookmakers ook. Portugal staat nu zesde bij de bookmakers. En gaat steeds wat verder omhoog. Ook tegen Zuid-Korea is Portugal favoriet. Ondanks dat ze al zeker zijn van de laatste zestien, zal er Portugal veel aan gelegen zijn om als eerste in de poule te eindigen.

De nummer twee neemt het namelijk zo goed als zeker op tegen Brazilië. En de meeste tegenstanders willen dat team pas in de finale treffen. Of helemaal niet. Schrijf Portugal dus maar op als favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account