Voorbeschouwing Marokko – Kroatië (23-11-2022)

Wat kan de verliezend finalist van vier jaar geleden? Kroatië haalde destijds verrassend de finale, waarin Frankrijk met 4-2 te sterk was.

Bij Kroatië is er in vier jaar tijd wel het een en ander veranderd. Ivan Rakitić is er niet meer bij. In 2020 gaf hij aan niet meer opgeroepen te willen worden. De andere grote ster, Luka Modrić, is er nog wel. 37 jaar oud is hij inmiddels, maar still going strong.

Ook bekende namen als Ivan Perišić, Marcelo Brozović en verdediger Domagoj Vida zijn er opnieuw bij.

Kroatië is ditmaal opnieuw een van de outsiders. In de Nations League werd dit jaar twee keer gewonnen van Denemarken, en een keer van Frankrijk. De kwaliteit in de selectie is zeker aanwezig. Dat maakt van Kroatië opnieuw een gevaarlijke klant.

Eindelijk succes voor Marokko?

De verrichtingen van Marokko zullen in Nederland met extra interesse worden gevolgd. Natuurlijk door de fanatieke Marokkaanse gemeenschap, maar ook omdat er veel bekende spelers in de selectie van Marokko zitten.

Hakim Ziyech is de bekendste. Hij kwam lange tijd niet uit voor Marokko vanwege een conflict met de bondscoach. Nu Walid Regragui aan het roer staat, wordt Ziyech weer opgeroepen.

Ook Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal hebben hun sporen verdiend in de eredivisie. Als je naar de Marokkaanse ploeg kijkt, dan is het een team dat wel wat kan. Alleen komt het er de laatste jaren niet uit. Vorig WK werd er slechts één punt gehaald, en ook in de Africa Cup vallen de resultaten tegen.

Onderschat Marokko vooral niet. Met Ziyech die het op zijn heupen heeft kan Marokko het iedereen lastig maken. Marokko – Kroatië belooft een leuk duel te worden. En een belangrijk duel, met ook nog België in deze poule.

Het is lastig om vooraf te zeggen wie als winnaar van het veld stapt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account