Voorbeschouwing Marokko – Portugal (10-12-2022)

De laatste kwartfinale zou toch een clash worden tussen Spanje en Portugal? Hoewel Portugal een zware tegenstander had in de vorm van Zwitserland.

Op het WK vol verrassingen in de groepsfase viel het in de achtste finales mee. Op Marokko na. De Noord-Afrikanen schakelden na strafschoppen Spanje uit. Hetzelfde Spanje dat de groepsfase begon met een 7-0 zege op Costa Rica. Het kan snel verkeren in het voetbal.

De voorspelde lastige avond van Portugal viel in de praktijk erg mee. Misschien dat het meest lastige was om Cristiano Ronaldo te vertellen dat hij op de bank moest plaatsnemen. Op het veld werd Zwitserland namelijk overklast.

De aanval van Portugal draaide op volle toeren en het ziet er dan ook niet naar uit dat Ronaldo tegen Marokko terugkeert in de ploeg. Zeker omdat zijn vervanger, Gonçalo Ramos, drie keer scoorde. Dan ben je als bondscoach gek als je hem weer naast de ploeg zet.

De verdediging van Marokko

Marokko is de grootste verrassing van het toernooi. Het is de vreemde eend in de bijt tussen sterke Europese landen en de twee beste Zuid-Amerikaanse ploegen. Onverdiend kun je het niet noemen. Marokko heeft tijdens het hele WK slechts één doelpunt tegen gekregen.

En dat terwijl er al gespeeld is tegen Kroatië, België en Spanje. De tegentreffer kwam nota bene in de wedstrijd tegen Canada, de minste opponent. Kleine troost, het was een eigen doelpunt.

Ook aanvallend kan Marokko wel wat voor elkaar krijgen. Dan moet het vooral komen van Hakim Ziyech. Maar het is oneerlijk om hem als vedette aan te wijzen. De kracht van Marokko zit vooral in het collectief. Daar gaat Portugal een zware kluif aan hebben.

De Portugezen zijn favoriet om de laatste vier te bereiken. Maar de Portugese defensie kan kwetsbaar zijn, en Marokko gaat weer vechten als leeuwen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account