Voorbeschouwing Marokko – Spanje (06-12-2022)

Waar je Kroatië of België verwachtte, is Marokko als eerste in poule F geëindigd. En ook nog met zeven punten.

Gewonnen van België en Canada, gelijk tegen Kroatië. Dan ben je de verdiende poulewinnaar. Voor Spanje leek de groepsfase een simpele klus te worden. De 7-0 zege tegen Costa Rica werd echter gevolgd door een gelijkspel tegen Duitsland en een nederlaag tegen Japan.

Misschien dat het Spanje niet slecht uitkomt om als tweede te zijn geëindigd. Het treft met Marokko een op papier haalbare kaart. En de kant van het schema waar Spanje nu in zit, lijkt toch iets makkelijker dan de andere kant. Spanje ontloopt tot de finale hoogstwaarschijnlijk Brazilië en Argentinië.

Zover is het natuurlijk nog lang niet. Spanje moet eerst met Marokko zien af te rekenen. Dat de Marokkanen kunnen voetballen is inmiddels wel duidelijk. De passie straalt van Marokko af. Vanuit Nederlands oogpunt is het leuk om te zien dat spelers zoals Ziyech en Mazraoui de pannen van het dak spelen.

Wie speelt er bij Spanje?

De tactiek bij Spanje staat altijd wel vast. Welke poppetjes er op het veld staan is iedere keer weer anders. Bondscoach Luis Enrique lijkt iedere wedstrijd voor andere namen te kiezen. Zolang er gewonnen wordt is dat geen enkel probleem. Maar na de nederlaag tegen Japan zal er toch wat gemor zijn.

Vier jaar geleden troffen Spanje en Marokko elkaar ook in de groepsfase. Marokko was toen al uitgeschakeld. Lang leek de ploeg te gaan winnen, maar Spanje maakte in blessuretijd gelijk.

Dinsdag is Spanje favoriet bij de bookmakers. Simpelweg omdat er grotere namen op het veld staan. Het verschil zal echter niet groot zijn. Marokko heeft als groot wapen de passie. Daarnaast staan er uitstekende spelers op het veld.

Het wordt een wedstrijd om eens goed voor te gaan zitten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account