Voorbeschouwing Nederland – Ecuador (25-11-2022)

Overtuigend was het niet, maar Nederland won de eerste wedstrijd op het WK tegen Senegal met 2-0. Ook Ecuador won het openingsduel, met dezelfde cijfers.

Ecuador was wel overtuigend, vooral voor rust. Al kan je je afvragen in hoeverre dit kwam door de zwakte van tegenstander Qatar. Vrijdag zal veel duidelijk worden over de sterkte van zowel Nederland als Ecuador.

Heel Ecuador hoopt dat Enner Valencia fit genoeg is om te spelen. De spits maakte beide doelpunten tegen Qatar, maar viel later in de wedstrijd geblesseerd uit. Hij heeft last van zijn knie en enkel. Pas vlak voor de wedstrijd zal duidelijk worden of Valencia tegen Nederland kan spelen.

Het is lastig in te schatten wat Ecuador waard is. Zoals gezegd was het niveau van Qatar niet best, zelfs bedroevend. Op basis van dat duel valt weinig te zeggen over de kracht van de Zuid-Amerikanen.

Viel Nederland wel tegen?

Nederland speelde geen goede wedstrijd tegen Senegal. Slecht volgens sommigen. Maar was Nederland echt zo slecht? In de praktijk valt dat misschien wel mee. Senegal is de kampioen van Afrika en kan dus wel wat.

Dat het bij Oranje beter moet en kan is duidelijk. De kans is groot dat Memphis Depay tegen Ecuador in de basis begint. Vincent Janssen liet niet echt veel zien. Andere wijzigingen vallen niet direct te verwachten. In ieder geval is Andries Noppert, ook bekend onder 'De Toren van Joure', na zijn optreden tegen Senegal de vaste eerste keeper.

De winnaar van Nederland – Ecuador plaatst zich zo goed als zeker voor de achtste finales. Beide landen speelden twee keer eerder tegen elkaar, allebei de keren vriendschappelijk. In 2006 won Nederland met 1-0, in 2014 eindigde het in 1-1.

Nederland start vrijdag om 17:00 uur als favoriet. Een zege van Ecuador zou zeer verrassend zijn. Mocht het voor Oranje niet lukken, dan kan tegen Qatar alsnog plaatsing worden afgedwongen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account