Match Center & Odds

World Cup - Wereld

29-11-2022 16:00

18694

Netherlands

18544

Qatar

Voorbeschouwing Nederland – Qatar (29-11-2022)

Na de teleurstellende 1-1 tegen Ecuador moet Nederland plaatsing voor de achtste finales zien af te dwingen tegen Qatar.

Het thuisland heeft tot nu toe weinig potten kunnen breken op het WK. Na twee nederlagen is de ploeg al uitgeschakeld. En misschien dat daar nu net het gevaar ligt voor Nederland. Qatar heeft niets meer te verliezen. Best kans dat het elftal bevrijd van alle druk ineens laat zien wel te kunnen voetballen. En dan kan het voor Oranje nog een lastig potje worden.

Op basis van wat Qatar in de eerste twee wedstrijden heeft laten zien, mag Nederland nooit in de problemen komen. Tegen Senegal was het bij vlagen iets beter dan in de eerste wedstrijd tegen Ecuador, maar goed was het nog steeds niet van Qatar.

Aanvallend gaat het nog wel, maar de verdediging lijkt zo uit de vierde klasse te komen. Daar liggen dan ook kansen voor Nederland.

Wat met de aanval van Oranje?

Louis van Gaal liet na de wedstrijd tegen Ecuador weten dat hij nog naar de juiste balans zoekt, in de aanval en op het middenveld. Vooral aanvallend was Nederland onmachtig. Het is dan ook de vraag wie er tegen Qatar in de spits zal staan.

Cody Gakpo lijkt in vorm te zijn, Depay komt net terug van een blessure. Weghorst en Vincent Janssen hebben tegen respectievelijk Ecuador en Senegal niet echt veel laten zien.

Wil Nederland inderdaad mee gaan doen om de wereldtitel, dan moet het beter. Veel beter. Deze wedstrijd tegen Qatar zou daar best eens bij kunnen helpen. Als Qatar zo verdedigt als in de eerste twee wedstrijden, kan de aanval van Oranje flink wat vertrouwen opdoen. Het moet natuurlijk nog wel gebeuren.

Het enige gevaar voor Nederland lijkt te zijn dat Qatar zonder druk kan voetballen. Toch moet Nederland normaal gesproken makkelijk winnen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares