Voorbeschouwing Nederland – Verenigde Staten (03-12-2022)

Nederland neemt het in de achtste finales op tegen de Verenigde Staten. De VS hebben er een loodzware wedstrijd tegen Iran op zitten.

De 1-0 werd over de streep getrokken, waardoor de Amerikanen zich plaatsten voor de achtste finales. Het mocht dan tegen Iran na rust wat moeizaam gaan, maar Amerika heeft in de groepsfase vooral laten zien veel kwaliteit te hebben. Het spel is energiek. Een stukje energie dat je bij Nederland tot nu toe een beetje hebt gemist.

Oranje zal vooral moeten uitkijken voor Weah en Pulisic. De Verenigde Staten kampen wel met wat blessures. Het is de vraag of ze zaterdag allemaal fit zijn.

Bij Nederland zijn er geen personele problemen. Iedereen is fit en niemand is geschorst. Sowieso heeft Nederland pas twee gele kaarten gekregen.

Erop of eronder

Nu de achtste finales gaan beginnen, is het meteen erop of eronder. Een mindere dag en het toernooi is ineens voorbij. Het EK van vorig jaar is een treffend voorbeeld. Toen was het na een slechte wedstrijd tegen Tsjechië meteen einde verhaal. Dat was toen verrassend.

Ook dit keer ligt het niet in de lijn der verwachting dat Nederland van Amerika gaat verliezen. Oranje heeft een betere ploeg. Alleen zou die ploeg wel eens een keer mogen gaan sprankelen. Daar ontbreekt het voorlopig aan. Je vraagt je soms af waarom creatieve spelers zoals Xavi Simons en Noa Lang geen kans krijgen.

Louis van Gaal kennende zal hij wel weer met een verrassing komen. De opstelling wordt pas zaterdag kort voor de aftrap bekend. Het zal beter moeten dan in de groepsfase, anders kan het WK na zaterdag zomaar zonder het Nederlands elftal verder gaan. En dat zou toch een deceptie van formaat zijn.

Bij de bookmakers is Nederland uiteraard favoriet. Maar de Verenigde Staten zijn zeker niet uit te vlakken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account