Voorbeschouwing Portugal – Ghana (24-11-2022)

Wat voor Lionel Messi geldt, gaat ook op voor Cristiano Ronaldo. Qatar 2022 wordt de laatste kans op een wereldtitel.

De kans dat Portugal wereldkampioen gaat worden, is niet echt groot, maar ook niet ondenkbaar. De Portugezen hebben altijd een team met veel kwaliteit. Tot de topfavorieten kan Portugal echter niet worden gerekend.

De tegenstander in de eerste groepswedstrijd, Ghana, is evenmin favoriet (of outsider) voor de wereldtitel. Voor de Afrikanen zou het al heel wat zijn als de achtste finales worden bereikt.

Portugal is meer dan alleen Cristiano Ronaldo. Bruno Fernandes van Manchester United is een bepalende speler, net als Bernardo Silva van stadsgenoot City. Met João Félix, João Cancelo en Rúben Dias zijn er nog meer bekende namen.

Portugal zal iedere tegenstander angst inboezemen. Het probleem met Portugal is dat je nooit weet of het team een beetje draait. De kwalificatie verliep moeizaam, en dat met al die kwaliteit aan boord.

Alle ballen op Kudus?

Ghana is de ploeg van Ajacied Mohammed Kudus. Verder is het uitkijken naar de broers André en Jordan Ayew. Zij zorgen voor een hoop ervaring bij Ghana. Echte sterren zitten er niet in de ploeg.

Dit zegt overigens niet alles. Op een WK is elk jaar de geboorte van een aantal sterren te zien. Echt op dreef is Ghana niet geweest dit jaar. Er werd onder meer verloren van Brazilië (logisch), Japan (kan gebeuren) en Qatar (oei).

Leuk weetje: oud-Feyenoorder George Boateng is de assistent van bondscoach Otto Addo.

Portugal – Ghana is meteen een belangrijk duel in groep H. Met ook nog Uruguay als tegenstander is het niet handig om met een nederlaag te beginnen.

De fans zullen reikhalzend uitkijken naar wat Ronaldo nog kan op zijn oude dag. Zijn Portugal begint als favoriet aan het duel met Ghana.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account