Voorbeschouwing Portugal – Zwitserland (06-12-2022)

De laatste achtste finale wordt gespeeld tussen Portugal en Zwitserland. Op papier een fraai affiche.

Waar de Zwitsers de eerste twee wedstrijden een beetje saai speelden, werd er in de derde wedstrijd ineens sprankelend voetbal gespeeld. De aanvallen waren mooi, net als de doelpunten. Als Zwitserland zo blijft spelen, wordt het in ieder geval leuk om naar te kijken.

Het is de vraag of dit gaat gebeuren. De aanval van Portugal is natuurlijk wat anders dan de aanval van de vorige tegenstander, Servië. Niet dat die aanvallers slecht zijn, maar de beweeglijkheid van de Portugezen is een stuk groter. Je moet dus niet vreemd opkijken als de Zwitsers verdedigend gaan spelen.

Voor Portugal wordt het zaak om een gaatje te vinden. Portugal heeft zich, een beetje tegen de gewoonte in, makkelijk geplaatst voor de achtste finales. Na twee wedstrijden was dit al voor elkaar. De laatste poulewedstrijd tegen Zuid-Korea ging weliswaar verloren, maar toen ging het er voor Portugal al niet meer om.

Portugal licht favoriet

Portugal en Zwitserland hebben elkaar dit jaar al twee keer getroffen, beide keren in de Nations League. Portugal won thuis met 4-0. Ook Zwitserland won thuis, zij het met slechts 1-0. Deze wedstrijden zeggen natuurlijk niks voor het duel op dinsdagavond.

Portugal start licht als favoriet. De Portugezen hebben een sterke aanval, uiteraard met Ronaldo. En ook de verdediging staat als een huis.

De Zwitsers vallen echter niet uit te vlakken. De wedstrijd tegen Servië zal het vertrouwen van Zwitserland toch goed moeten hebben gedaan. Verdedigend kan het allemaal wat beter, maar als je zoveel kansen creëert, kan je ook eens iets weggeven.

Bij Portugal denken ze misschien al aan een eventuele kwartfinale tegen buurland Spanje. Voor Zwitserland is het bereiken van de kwartfinales geleden van 1954. Voor Portugal was 2006 het jaar waarin het voor het laatst in de kwartfinales van het WK stond.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account