Voorbeschouwing Qatar – Ecuador (20-11-2022)

De openingswedstrijd van het wereldkampioenschap gaat tussen het gastland Qatar en Ecuador. Het is meteen een van de lastigste duels om te voorspellen.

Dat heeft vooral met Qatar te maken. Het is een groot vraagteken hoe sterk (of zwak) Qatar voor de dag gaat komen. De laatste oefenduels leverden goede resultaten op. Er moet wel bij gezegd worden dat de tegenstand niet om over naar huis te schrijven was. Zo is er niet tegen andere WK-gangers geoefend.

De namen van de spelers van Qatar laten alleen bij de grootste voetbalkenners een belletje rinkelen. Dat komt omdat ze allemaal in de Qatarese competitie spelen. En die competitie wordt niet wekelijks op de Nederlandse televisie getoond.

In de aanval is het letten op Almoez Ali en Hassan Al-Haydos. Laatstgenoemde is recordinternational, met 170 interlands. Dat is veel, zeker als je bedenkt dat Al-Haydos pas 31 jaar oud is.

Onderschat Ecuador niet

Ecuador heeft zich als nummer vier van Zuid-Amerika geplaatst voor het eindtoernooi in Qatar. Dat is een knappe prestatie, en de Zuid-Amerikanen zijn dan ook niet te onderschatten. De bekendste speler is Enner Valencia van Fenerbahçe. Patrickson Delgado is eveneens een bekende naam, omdat hij onder contract staat bij Jong Ajax.

Het is voor de voetballiefhebbers te hopen dat Ecuador voor wat meer spektakel zorgt dan in de laatste oefenduels. Die eindigden steevast in 0-0 of 1-0. Gelukkig zeggen oefenwedstrijden niet alles. Beide ploegen speelden in 2018 in een oefenwedstrijd tegen elkaar. Aan spektakel was er toen geen gebrek. Qatar won met 4-3.

Zoals gezegd is het lastig om in te schatten hoe het op 20 november gaat aflopen. Het gastland gaat bijna nooit onderuit in het openingsduel. Het zou toch een verrassing als Qatar als winnaar uit de bus komt.

Dit duel gaat veel zeggen over de kracht van de tegenstanders van Oranje.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account