Voorbeschouwing Spanje – Duitsland (27-11-2022)

Het mooiste affiche van de groepsfase is nog mooier geworden. Duitsland verloor namelijk verrassend van Japan, met 1-2.

Bij een nederlaag tegen Spanje kan het WK er voor de Duitsers al heel snel op zitten. Net als vier jaar geleden. Uitschakeling dreigt nu weer. Er mag simpelweg niet verloren worden van Spanje.

De Spanjaarden gaan met een veel beter gevoel naar Al Khor. Spanje maakte eerder deze week gehakt van Costa Rica. Het werd maar liefst 7-0, waardoor het toch al hoog aangeslagen Spanje nog wat meer outsider voor de wereldtitel is geworden.

De spanning zal zondag vol op deze wedstrijd staan. Vooral aan de kant van de Duitsers.

Nederlaag is fataal

Het leuke, en soms frustrerende, van groepswedstrijden is dat de rekenmachine erbij kan worden gepakt. Daar is het nu nog te vroeg voor. Rekenen kan Duitsland sowieso niet doen. De Duitsers mogen absoluut niet verliezen.

Een gelijkspel zou nog kunnen, maar is ook niet echt handig. In de groepsfase is het doelsaldo namelijk leidend. Aangezien Spanje met 7-0 van Costa Rica won, valt daar weinig te halen.

Nee, Duitsland moet gewoon winnen om alles in eigen hand te houden. Is dat realistisch? Op basis van de uitslag tegen Japan niet. Op basis van het spel misschien weer wel. Duitsland heeft namelijk aardig wat kansen gemist en had net zo goed met 5-0 kunnen winnen.

De kwaliteit is er bij de Mannschaft, nu het maken van doelpunten nog. Müller, Gnabry, Sané, genoeg potentiële doelpuntenmakers.

Spanje had minder moeite met het vinden van het net. Spanje – Duitsland heeft alles in zich om een fraai kijkstuk te worden. Twee ploegen die kunnen voetballen en Duitsland dat moet winnen.

Op papier heeft Spanje licht de voorkeur, maar dit WK heeft bewezen dat papier weinig waard is. Tenzij het om geld gaat.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account