Voorbeschouwing Tunesië – Frankrijk (30-11-2022)

  • Match header module: Select

Frankrijk plaatste zich als eerste land voor de achtste finales van het WK voetbal. De Fransen deden dat na een moeizame maar verdiende zege op Denemarken.

Frankrijk is al zo goed als zeker van de eerste plaats in de poule. Alleen bij een ruime zege van Australië op Denemarken en een nederlaag van Frankrijk tegen Tunesië kan het nog misgaan.

Voor Tunesië is het te hopen dat Frankrijk zich spaart voor later in het toernooi. De Noord-Afrikanen kunnen zich namelijk nog voor de knockout-fase plaatsen. Tunesië heeft dit toernooi nog niet gescoord. Kansen heeft Tunesië zeker wel gehad, alleen wilde de bal er niet in.

Alleen bij een zege op Frankrijk kan de volgende ronde worden bereikt, dus zal er toch gescoord moeten worden. Een doelpuntenmachine heeft Tunesië niet. Het zal daarom niet meevallen om door te stoten.

Frankrijk op halve kracht?

Dat Frankrijk de tegenstander van Tunesië is, helpt natuurlijk niet mee. De regerend wereldkampioen heeft in Qatar al leuk voetbal laten zien. Aanvallend is het geregeld smullen, met name van Kylian Mbappé.

Het is de vraag of Mbappé en de andere sterren wel in actie gaan komen. Frankrijk heeft zich zoals gezegd al geplaatst voor de volgende ronde. Waarom dan nog risico nemen?

Gelukkig voor Frankrijk en helaas voor Tunesië is ook de bank van Frankrijk zeer sterk. Het valt dan ook niet te verwachten dat Tunesië voor een stunt kan zorgen. Tunesië en Frankrijk hebben elkaar twee keer eerder getroffen. Beide keren was dat vriendschappelijk. Frankrijk won een keer, de andere keer werd er gelijk gespeeld.

Ieder ander resultaat dan een overwinning van Frankrijk mag als een verrassing worden gezien. Alleen bij onderschatting of een superdag van Tunesië is er misschien iets mogelijk voor de Tunesiërs. Inzetten op een overwinning van Frankrijk lijkt echter de enige goede keuze.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account